Nyt fra Shelter 152

Opdateret d. 06-Oct-2019

Forårsklargøring 2014.

 

Lørdag den 26. april var der Forårsklargøring i Shelter 152.  

14 personer mødte op i Hovedvagten klokken 9 for at deltage i dagens arbejde. Efter en hurtig kop kaffe hvor dagens program blev gennemgået (og accepteret)
gik arbejdet i gang. Vi delte os i 2 hold, et til hvert fly.
AR-113 blev straks trukket ud af shelteren, den skulle startes op.
Det er ved at være længe siden der sidst har været liv i motoren, så det var med nogen spænding, at Bent trykkede på start knappen. Det lød helt forkert, omdrejningerne på spuleluft pumpen i startsystemet var alt for lave.
Vi havde endda skiftet til et frisk batteri.
Fat på en startvogn, den ville heller ikke starte. Vi måtte så kontakte BOR for at låne noget diesel start. Endelig kom der gang i startvognen, så Bent forsøgte igen at starte flyet, men det havde besluttet sig for at strejke, så der var ingen samarbejdsvilje overhovedet.
I mellemtiden var Frank Larsen ankommet med en bus fyldt med gæster, så vi besluttede os for at færdiggøre klargøringen af AT-158 i en fart så vi derefter kunne starte dette fly op, nu når vi havde fået gæster. Vi aftalte et tidspunkt med Frank og så var det spisetid.
Vi spiste en meget hurtig frokost på FLYHIS og skyndte os derefter tilbage til Shelteren for at gøre det næste fly klar til start. Jeg ved ikke, om de to fly har stået og konspireret i shelteren her i løbet af vinteren, men AT-158 var lige så lidt samarbejdsvillig som AR.113, Der blev ingen opstart i lørdags, til stor skuffelse for alle. 
Vi skal vist have lavet en seriøs fejlfinding og fejlretning snarest. Begge fly blev rengjort fik kørt understel og ror og er nu klar til at blive vist frem til det kommende Airshow.

Vi takker alle de fremmødte, fordi de endnu en gang ville ofre en lørdag på os og flyene. Uden jeres hjælp gik det ikke.