Nyt fra Shelter 152

Opdateret d. 06-Oct-2019

BilledeForårsklargøring

Februar 2019


Nu er tiden vist inde til at fortælle lidt om hvad der er sket i vores shelter hen over vinteren. Der har kørt 2 sideløbende projekter, delt er Cockpit sektionen vi bruger til udstilling ved at få den helt store opdatering og så har vi været travlt optaget med at få klargjort Draken AR-109, den som stod på flymekanikerskolen, til udstilling.

Cockpit sektionen.
Som sagt er Gedhus museets Draken cockpit sektion ved at blive kraftigt opdateret, vi låner jo flere gange om året cockpittet og vi har investeret i en trailer det kan tansportere på, arbejdet indbefatter blandt andet følgende: Ny Fotorecce næse med kameraer og Laser-afstandsmåler, total genopbygning af instrumentering med lys i alle lamper, TV skærm til fremvisning af skudfilm og lydsekvens fra opstart af motor og ikke mindst en ny gang maling. Vi håber at kunne præsentere cockpitter for jer medlemmer i løbet af foråret.

RF-35 Draken, AR-109:BilledeForårsklargøring
Sidste år fik Draken Team Karup overdraget ansvaret for AR-109, som i måske ved brugte vi den til udstillingen i forbindelse med Danish Airshow 2018 i Aalborg. Vi fik imidlertid lavet en aftale med Danmarks Flymuseum i Stauning om et byt, således at de får AR-109 og vi så får A-009 som har stået på museet siden 1994. Begge parter får en klar fordel af byttet, museet får en Fotorecce Draken som passer fint ind i udstillingen omkring Fotorecce rollen i Flyvevåbnet, de har i forvejen en RF-84F Thunderflash og en F-16AM med Fotorecce Pod og vi får så en F-35 så vi nu råder over et eksemplar af alle tre Draken typer Flyvevåbnet
har haft, dvs. F-35, RF-35 og TF-35.
Vi har brugt vinteren til at få AR-109 gjort komplet, bl.a. med dele fra en skrottet Draken som står ved Bjerringbro produkthandel. Ombytningen er i skrivende stund afsluttet og vi mangler nu kun at få de sidste detaljer klar på AR-109 i Stauning og kan så gå i gang med at få A-009 opdateret med de ting der mangler.
Planen er at den så i fremtiden skal bruges til større udstillinger, så som Danish Airshow og lignende.

Michael van der Sterren
Draken Team Karup
Materielansvarlig